Startsidan
  SBB tycker
  Om SBB
  Regionföreningar
  Protokoll
  IRL Ledarskap
  Bli medlem
  Kontakta SBB
  Arkiv
  Lediga tjänster
 
  Räddningsledaren
  Dokument
  Länkar
 

 
 
INSTITUTET FÖR RÄDDNINGSTJÄNSTENS LEDARSKAPSUTVECKLING Tilbake Utskriftsvennlig side

IRL Ledarskap

IRL Ledarskap är ett utbildningsföretag som samarbetar med Föreningen Sveriges Brandbefäl och Brandskyddsföreningen. Vårt uppdrag är att utbilda chefer och arbetsledare från kommunal räddningstjänst. Målet är att man ska känna sig bekväm i arbetsgivarrollen och trygg i sitt personliga ledarskap. IRL Ledarskap utbildar också brandmän i medarbetarskap och ledarskap. Vi har utbildat räddningstjänstpersonal sedan år 2007.

Vi har både öppna kurser och anpassade program, för att möta olika utvecklings- och organisationsbehov. Fördelen med öppna kurser är att man får möta andra ledare och utbyta erfarenheter samt få inspiration. Å andra sidan finns det fördelar med att utbilda alla chefer/ledare samtidigt på en räddningstjänst, då det resulterar till en konkret plattform för hur ledarskapet behöver utföras i framtiden.

 

 

Kurser 2018                                                                                                                   

Styrkeledare ledarskap (2+2 dagar)Heltid/RiB                                                        

Det är nionde året i rad vi arrangerar (två gånger per år) denna kurs som uppskattas mycket väl av deltagarna och deras chefer. Det blir allt viktigare att för styrkeledare/arbetsledare att leda och styra med tydligt arbetsgivare perspektiv. Detta kan vara en utmaning då många har sociala band till personalen vilket både kan vara gynnsamt och en personlig utmaning. Utbildningen ger förutsättningar för att få kunskap om chefsrollen och självinsikt i ledarrollen. Läs mer om Styrkeledarekursen här                          

Kursplatsen är Tyringe Kurshotell, 20 km väster om Hässleholm. Kurstider: Våren: 9-10 mars + 17-18 april. Hösten: 16-17 oktober + 20-21 november.   Kursavgift: 16 500 SEK. Internatavgift: 4 900 SEK. Alla priser exklusive moms.                                  


Chefscoachning - Chefskursen (2+2 dagar)

Detär femte året i rad vi arrangerar kursen Chefscoaching för chefer inom räddningstjänsten. Deltagarna är mycket nöjda med vad kursen ger och hur deras personliga närverk fördjupas. Detta program är ingen traditionell utbildning utan den bygger på att du önskar att reflektera över dina tankar och erfarenhet av ledarskapsfrågor och få feedback från de andra i gruppen. Vi kommer att använda olika modeller: coachande samtal, mini föreläsningar och gruppdialoger. Syftet är att få ökad självinsikt i din personliga ledarstil och fördjupad personligt nätverk.

 

För personer med ett tydligt chefsuppdrag genomför vi chefscoachning och där bland annat Christer Ängehov kommer att samtala om sina erfarenheter av att har varit toppchef i många år. Chefscoachningen genomförs tillsammans med andra chefer från räddningstjänster. Läs mer om chefskursen här. 

Kursplatsen är Viktoria Hotell och Konferens i Uppsala.Kurstiden är 4-5 september + 10-11 oktober. Kursavgift: 17 500 SEK. Internatavgiften: 2 900 SEK per internattillfälle. Alla priser exklusive moms.

                          

Kontakt

Kontakta Ola Mårtensson på telefon 08-400 20 662 eller ola.martensson@irlledarskap.se

IRL Ledarskapsstipendium 10 000 kr Nominera redan idag någon kollega till 2018 års stipendium, som delas ut på BRAND 2018 i Göteborg. Juryn är utsedd av SBB. Läs mer här IRL Ledarskapsstipendium.

Länk till IRL:s hemsida 


 
 

 

 Webmaster: Arto Koivumaa

 

Kontakta SBB:
Tel: 0612-870421
Ordförande: Andreas Hoff

 


Nätsidorna utvecklad av
Powel AS, avd. Datamann